A A A K K K
для людей з порушеннями зору
"Березівський ліцей Чернівецької селищної ради"

З 11 по 15 березня проведено Шевченківські дні, присвячені 210-тій річниці з дня народження Т.Г.Шевченка

Дата: 15.03.2024 10:59
Кількість переглядів: 6

Читаю Шевченка – і дивно мені:

У кожному слові – сьогоднішні дні…

Під таким гаслом з 11 по 15 березня у «Березівському ліцеї» були проведені Шевченківські дні, присвячені 210-тій річниці з дня народження Тараса Шевченка.

Сьогодні ім’я Тараса Шевченка стало для багатьох українців символом свободи, його філософія – національною ідеєю, а твори – обов’язковою частиною освіти. З нагоди відзначення урочистостей учителі української мови та літератури провели декаду, що дала можливість по-новому осмислити поетичні та прозові твори Тараса Шевченка, краще осягнути минуле й зрозуміти сучасне.

Протягом цього тижня було проведено багато цікавих та сучасних заходів, під час яких діти пізнавали глибини шевченківського слова і мудрості, зокрема поетичний конкурс « Єднаємо Україну Тарасович словом», Genially - вікторина «Чи знаємо ми Шевченка», квіз- гра «Ми з Кобзаревого роду», інтерактивні ігри «Шевченко відомий і невідомий», проєкт «Тарас Шевченко геній України». Завершальним акордом тижня стали літературна гра «Шевченко питає» та музична вікторина « Слово Шевченка в моєму серці…».

Минають роки, тліють книги, змінюються покоління, але слово Тараса Шевченка – живе й вічне!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора